Als u besluit om een ​​oppervlak handmatig schoon te maken, weet u dat u een heel tijdrovende klus gaat doen. Gelukkig is er een alternatief. Als u grote hoeveelheden verf en roest wilt verwijderen, zonder te veel tijd en moeite te besteden, moet u kiezen voor stofvrij stralen.

Maar voordat we dat doen en voordat u stofvrij zandstralen krijgt, laten we eens kijken naar de straalmethode zelf en enkele algemene punten behandelen.

Stofvrij zandstralen

Voordat we ingaan op de redenen waarom u stofvrij zandstralen zou moeten gebruiken, laten we eerst duidelijk maken wat deze methode inhoudt en omvat. Hoewel het ‘stofloos’ wordt genoemd, verwijdert dit straalproces niet al het zandstraalstof. In plaats daarvan helpt het om het sterk te onderdrukken. Stofvrij stralen gebruikt meestal water om het stof te bevochtigen, wat meestal het gevolg is van de fragmentatie van de explosie zodra het een bepaald oppervlak raakt.
Deze exacte procedure kan op sommige manieren worden uitgevoerd, door water rechtstreeks in de straalmedia te injecteren, direct bij de punt van de straalpijp, om de straalmedia en het water in de straalpot te mengen.

Belangrijkste voordelen van de stofvrije straalmethode

Geen gezondheidsrisico’s

Stofvrij stralen heeft enkele voordelen ten opzichte van de meer traditionele zandstraalmethoden. Om te beginnen is het bekend om alle gezondheidsrisico’s in verband met zandstralen volledig te verwijderen. Talrijke medische onderzoeken hebben aangetoond dat standaard zandstralen technieken kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van silicose, een verlammende longziekte. Aangezien stofvrij stralen meestal gebruik maakt van natte media, kan het een oppervlak veel harder raken en veel efficiënter strippen. Omdat er bijna geen stof meer is, is het ongetwijfeld de schoonste methode om daar te schieten. Als gevolg hiervan is er bijna geen risico op het ontstaan ​​van silicose, wat op zijn beurt het voor de werknemers en de operators volkomen veilig maakt om tijdens het proces in de directe nabijheid te zijn.

stofvrij zandstralen

Minder behoefte aan schurende materialen

Bij stofvrij stralen is er minder schuurmateriaal nodig voor de taak. Het kost ook veel minder tijd om een ​​taak af te maken en het trekt geen breekbare of dunne materialen door wrijving. Bovendien is stofvrij stralen aanzienlijk goedkoper dan andere methoden, vereist minder insluitingsmaatregelen en laat elk oppervlak perfect ontsmet en voorbereid voor de volgende stap.
Houd er rekening mee dat met stofvrij zandstralen er slechts 4 tot 5 zakken glasschuurmiddel nodig zijn om een ​​auto volledig te strippen, en binnen slechts een paar uur. Als u echter besluit om 8 of 9 zakken van dezelfde schurende materialen te gebruiken, kunt u uw auto binnen een uur strippen.

Eenvoudig opruimen’

Last but not least zorgt stofvrij stralen voor een gemakkelijke en eenvoudige schoonmaakbeurt. Overigens kan de operator vooraf plastic op het getroffen gebied leggen om de schuurmiddelen later snel te verzamelen. Aangezien er geen sporen van stof zijn, kunnen de schuurmedia snel worden gelokaliseerd en gereinigd zodra de taak is voltooid.