Elk project vereist een eigen straalproces, maar hier zijn een paar algemene tips voor zandstralen om u te helpen bij het proces.

1.) Blaas nooit met kiezelzand

Naast nieuwe strengere wetten die betrekking hebben op Silica PEL Limits, leidt crystaline silica tot een dodelijke ziekte die bekend staat als silicose. Gebruik nooit kiezelzand (ook bekend rivierzand en suikerzand) voor gritstralen.

2.) Reclaim Your Media

Als u geld wilt besparen, moet u een manier vinden om uw media terug te vorderen. Er zijn verschillende manieren om media terug te winnen, een manier is om een ​​straalcabine of straalruimte met een terugwinningssysteem te gebruiken. In open straalomstandigheden zijn pneumatische explosie- en herstelsystemen buiten een geweldige optie, evenals explosie- en vacuümsystemen.

3.) Vraag uw medialeverancier om een ​​schatting van de straalcycli voor de verschillende soorten straalmedia

zandstralen

4.) Zorg ervoor dat u de juiste compressiemaat voor uw spuitmond gebruikt

Groter blaasmondstuk staat meestal gelijk aan meer productie, dat gezegd hebbende, het vereist ook meer CFM en paardenkracht van uw compressor. De bovenstaande grafiek illustreert wat er van de compressor nodig is op basis van het mondstuk en de druk op het mondstuk. Tip: Het is een goede gewoonte om de vereisten voor uw compressorgrootte te baseren op de volgende spuitdopgrootte, om rekening te houden met spuitdopslijtage, vooral bij stralen met agressieve media.

5.) Kies de juiste slang om vermoeidheid van de blaster te voorkomen terwijl u het meeste uit uw blaasslang haalt

Er zijn verschillende soorten blaasslangen om uit te kiezen, sommige factoren om te overwegen zijn gewicht, duurzaamheid, flexibiliteit en is het statisch dissiperend.

6.) Draag de juiste PBM met beschermende kleding

Als u niet zeker weet welke persoonlijke beschermingsmiddelen u moet dragen bij gritstralen, neem dan contact op met uw medialeverancier of neem contact op met een technisch medewerker van Midvale. handschoenen, luchttoevoerleiding, ademluchtslang, CO-monitor, CPF-filter en soms een omgevingsluchtpomp.

7.) Goedkope schuurmiddelen zijn misschien niet zo goedkoop

Zoals vermeld in tip nummer 3 is herbruikbaarheid belangrijk, explosiemedia die in eerste instantie erg duur lijken, zoals staalschot / grit (herbruikbaarheid 200+ cycli) versus een goedkoper schuurmiddel zoals koolslak (herbruikbaarheid 1 – 3 cycli).

.